Praktisk informasjon

Tilgjengelighet


Ås kulturhus skal alltid være inkluderende og tilgjengelig for alle. Huset er utstyrt med heis og har god tilgjengelighet i alle lokaler. Alle etasjer er tilrettelagt. Se under for nærmere spesifikasjoner.

Har du tilbakemelding om kulturhusets sitt universell utforming - både når det gjelder huset og våre webside, send gjerne en e-post til post@askulturhus.no.

Åpningstider Ås kino- og kulturbar:

Betjent med åpen kulturbar - under kulturarrangementer. Sjekk programmet www.askulturhus.no/kultur

Betjent med åpen kiosk - ifm kino på onsdager og søndager: 45 min før hver kinofremvisning

Ubetjent

Mandag kl. 11.00 - 15.00

Tirsdag kl. 11.00 - 15.00

Onsdag kl. 11.00 - 15.00

Torsdag kl. 11.00 - 15.00

Fredag kl. 11.00 - 15.00

Kinovestibylen er stengt i hele juli.

 
Billettsalg


Billetter selges via eBillett. Du kan nå eBillett ved å skrive en e-post til post@ebillett.no. Du kan også kjøpe billetter på ebillett.no. Du kan skrive ut billettene dine hjemme, eller ta dem med digitalt på din smarttelefon. Billettavgift kommer i tillegg til oppgitt billettpris. Kjøpte billetter refunderes ikke.
Du kan også laste ned eBillett app og kjøpe billetter direkte i appen. Med eBillett blir telefonen din nye kino- og kulturbillett.
På konsertdagen kan du (så fremt det er billetter igjen) kjøpe billetter i døra fra 1 time før ved kulturarrangementer og 30 minutter før ved kinofremvisninger.

Ønsker du å gi en opplevelse i gave?

Kjøp et gavekort! Det kan brukes på alle kinofremvisninger og kulturarrangementer.
Betalingsmetoder: Ved kort og med VIPPS online, og med kontanter, kort (også kontaktløs) eller VIPPS i døra.

Klikk her for å kjøpe et gavekort

Billettkategorier


 - Voksen: Fra og med 18 år ved kulturarrangementer. Fra og med 20 år ved kinovisninger.
 - Barn: Til og med 17 år (om ikke annet er spesifisert) for kulturarrangementer. Til og med 14 år ved kinovisninger.
 - Ung u/20: For ungdom fra og med 15 til og med 19 år. Gjelder kun hvor spesifisert.
 - Honnør: Uføretrygdet og alderspensjonist. Honnørkort/ledsagerbevis må forevises. Kun dersom det er spesifisert at det gis en honnørrabatt på den enkelte forestillingen.
 - Student: Rabatt gis ved fremvisning av gyldig studentbevis dersom det er spesifisert at det gis en studentrabatt på den enkelte forestillingen.
 - Ledsager: Ledsagere med gyldig ledsagerbevis utstedt av Ås kommune får gratis tilgang på alle arrangementene i regi av Ås kulturhus eller Ås kinoteater.
 


Avlyst konsert


Ved avlysning av konsert blir beløpet automatisk tilbakeført til bankkortet som ble brukt ved kjøp på nettet. Hvis billettene ble kjøpt i døra, må en selv henvende seg til kulturhuset for å få refundert sine billetter. Obs: Avgifter refunderes ikke.
 


Unummerte plasser


Dersom det er unummerte sitteplasser på en konsert eller annet arrangement er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder. 

 

HC-plasser


Ås kinoteater har 5 HC plasser bakerst i salen. HC-plsser kan bookes online. Skriv gjerne en e-post til post@askulturhus.no i forveien hvis du har spørsmål. Vår foajescene benytter flyttbare bord og stoler. Her vil det alltid være mulig å rydde plass til rullestolbrukere. De øvrige salene i huset er tilgjengelige via heis.

 

HC-toaletter


Det finnes 2 HC toaletter i huset: i første etasjen ved hovedinngangen og i underetasjen mellom bibliotekets barne- og ungdomsavdeling og Ås seniorsenter. Toalettene er lett tilgjengelige, trinnfritt og er tilpasset rullestolbrukere.

 

Ledsagerbevis


Ås kommune akseptere ledsagerbevis. Det skal være mulig å bestille en gratis plass til din ledsager både online og i døra. Ledsagerbeviset vises frem samtidig som billetten.

 

Teleslynge


Ås kinoteater er utstyrt med teleslynge. Send en e-post til post@askulturhus.no i forveien av ønsket arrangement for bestilling av dette. Store sal, store salong og lille sal er alle utstyrt med teleslynge. Dette er lett tilgjengelig og klar til bruk for alle som leier salene.

 

Garderobe


Vi har et garderobestativ utenfor møterommene i 2. etg. der tøy og eiendeler henger på eget ansvar.
 


Aldersgrense


Aldersgrensen på det aktuelle arrangementet er oppgitt i arrangementskalenderen. Dersom det er 18- eller 20-årsgrense MÅ man være fylt henholdsvis 18 eller 20 år. Vi har dessverre ingen fast vergeordning.
På arrangementer med aldersgrense er det legitimasjonsplikt. Gyldig legitimasjon er pass, førerkort og bankkort. Foto på legitimasjon må være lett identifiserbar med bruker. Misbruk av legitimasjon (falsk legitimasjon eller bruk av andres legitimasjon) vil bli politianmeldt og legitimasjon vil bli beslaglagt.


 
Fotografering


Det er generelt fotoforbud på alle våre arrangementer og det må søkes om tillatelse til fotografering. Søknad sendes til post@askulturhus.no. Pressefotografkort gjelder ikke. Det tas forbehold om fotorestriksjoner fra artist.
 


Gjenglemte klær/ting


Gjenglemte ting kan hentes på hverdager mellom kl. 10.00 og kl. 15.00. Gjenglemte ting plasseres på en hylle utenfor Barne- og ungdomsavdelingen i underetasjen.
 

Ørepropper


Det er høyt lydnivå på enkelte konserter. Vi oppfordre alle til å ta med ørepropper.


 
Offentlig transport


Buss 510 stopper ved Åsgård skole og utenfor Ås videregående skole. Nærmeste taxiholdeplass er ved togstasjonen. Man kan enkelt komme seg til Ås med tog. 


Parkering


Man kan få parkert utenfor Ås kulturhus. Der er det fri parkering i maks 4 timer mellom kl. 8.00 og 17.00 på hverdager og kl. 08.00 og 15.00 på lørdager. På søndager er det ingen restriksjoner. På Rådhusplassen kan man stå inntil 2 timer av gangen, og i Skoleveien er det ingen restriksjon.


 
Tilgjengelighet for bevegelseshemmede


 - Det er trinnfri inngang til Ås kinoteater og kinovestibylen. Det er trinnfri adkomst fra togstasjonen og helt inn i Ås kulturhus
 - Ås kulturhus har toalett for rullestolbrukere. Les mer over.
 - Vi godtar ledsagerbevis. Denne vises sammen med billetten ved inngangen.
 - Ås kinoteater, store sal, store aslong og lille sal er utstyr med teleslynge. Teleslynge i Ås kinoteater må bestilles på forhånd ved å skrive en e-post til post@askulturhus.no.

Vi har HC parkering. Dette gjelder 4 plasser utenfor innbyggertorget.

 

Branninnstruks


Alle nødutgangene og rømningsveier i Ås kulturhus er godt skiltet. Det er direkte varsling til brannvesenet når alarmen går. Alle som er truet av røyk og ild må ut, om nødvendig benytte de alternative rømningsveiene. Når man kommer ut samles alle ved flaggstangen i Borggården. Eventuelle rullestolbrukere som befinner seg i 2. eastasjen må gå ut på balkongen og vente på brannvesenet der.
 


Salene


Ås kinoteater har en amfisal med plass til 463 sittende publikummere. Her er det plass til inntil 5 rullestoler på bakerste rad. Skriv en e-post til post@askulturhus.no dersom du ønsker å bestille en rullestolplass. 
I kinovestibylen har vi en liten scene der antall sitteplasser varierer ut fra stoloppsett. Den egner seg for små arrangementer – intimkonserter, barneteater og lignende.
Utover dette har vi flere møterom i 2. etasje; store sal med plass til 150 – 200 personer, store salong og lille sal.
For mer informasjon om utleie av møte- og selskapslokalene, send en e-post til booking@as.kommune.no
 


Samarbeid?


Har du et prosjekt som du ønsker å samarbeide med kulturhuset om? Da er det bare å ta kontakt, så ser vi hva vi kan få til sammen! Ta kontakt med Myfanwy Moore 959 39 707 / myfanwy.moore@as.kommune.no