FRIDA ÅNNEVIK // ÅS

Om arrangementet

Kulturbaren åpner kl. 18.30

Dørene åpner kl. 19.40

Konsertstart kl. 20.00

Ås kinoteater

Kr. 400,- (+ bill.avgift) voksen

Kr. 350,- (+ bill.avgift) student

Den 9. februar gav Frida ut sitt sjette album til strålende mottagelse blant anmeldere og publikum. «VI» er en viseplate, med Fridas særegne evne til å formidle tekst som lengre fortellinger, gjennomfolketoner eller i stram pop-form.

Tekstene er inspirert av moderne og gammel kjærlighet, av tekst somholder igjen og tekst som renner over, av Halldis Moren Vesaas, Robyn, Haim, Joni Mitchell, Cezinando, Anne Grete Preus, Valkyrien Allstars, Christine and the Queens, Masåva, Phoebe Bridgers og Laura Marling for å nevne noen.

Dette er det første albumet med eget materiale fra Frida siden «Flyge fra» i 2017. Siden det har hunutgitt en samling gjendiktninger og coverversjoner på «Andre sanger» i 2019. Sammen med Chris Holsten slapp hun coveren «Hvis verden» i 2020, hun har skrevet musikk til «Hvem skal trøsteknøttet» på Oslo Nye Teater, og hun har gjort duetter med Nils Bech og Moddi. Høsten 2023 bidro Frida med «Vrimmel» på hyllestplata «Møtested» til Anne Grete Preus.

Frida har fra første plate formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i-og samtidig utfordre det å være visesanger. De siste årene har hun turnertlandet rundt på scener ute og inne, festivaler, spilt for fulle hus på Rockefeller, Sentrum Scene, og mange scener rundt i landet.

Våren2024 fylte Frida Den Norske Opera og ballett hele to ganger, og mottok overveldendetilbakemeldinger for konsertene. Frida reiser i høst på en ny runde rundt i Norge med sine musikere. Med seg har hun Andreas Vold Løwe på piano, Haldor Røyne på gitarer, og Jo Berger Myhre på bass.

Om Frida:

–Fra Ridabu, Hamar- Gitt ut 5 soloalbum: Synlige hjerteslag (2010), Ville ord (2013), Herbor (2016), Flyge fra (2017) Andresanger (2019) og Skogenessang med In The Country (2014), Lyden av Prøysen (2014) og «Hvis verden» med Chris Holsten (2020).

-        MottattGrappasdebutantpris,5 Spellemannpriser, Prøysenprisen, Skjæraasen prisen, Hedmark Fylkeskommunes Kulturpris, Olle Adolphsons Stipend(S), m.m.