Paracas Ritual

Om arrangementet

Paracas Ritual er en blanding av ambient, lydkunst, meditativ slagverksmusikk, improvisasjon og jazz.

Ås kino- og kulturbar er åpen fra kl. 18.30

Dørene åpner rett før forestillingen starter

Ås kinoteater

Voksne Kr. 150,-

Studenter gratis (register deg på nett eller ved inngangen (smittevern).

Paracas Ritual er den nye musikken til Manongo Mujica og Terje Evensen.

Musikken er resultatet av en undersøkelse utført av duoen i ørkenen Paracas, sør for Lima, på den peruanske kysten. Lange dager med dyp lytting og innspillinger av lyder fra ørkenen er blitt til inspirasjon for dette første samarbeidsprosjektet.
Å dra inspirasjon fra det visuelle er en av tingene Mujica og Evensen har tilfelles. I deres kunstneriske arbeid har de begge vist interesse for å utforske  ideen om å lytte til bilder og bruke lyder som billedmateriale.

I konsert form vil det vises, på kinolerretet, bilder fra besøket til Paracas ørken slik at publikum kan lettere gå inn i det auditive landskapet som blir gjenspeilet via musikken til Mujica og Evensen.

Manongo Mujica er en peruansk slagverker, komponist og billedkunstner. Hans konstante søk etter lyder, fra innfødt til elektronisk, har til og med fått ham til å komponere musikk fra stillhet. (www.manongomujica.com)

Norske Terje Evensen, spesialiserer seg på improvisert moderne jazz kombinert med elektroniske elementer som skaper romslige og dramatiske lydlandskaper med dyp intensitet. (www.terjeevensen.com)

https://www.youtube.com/watch?v=j275Z_fhl-s

Velkommen til en unik opplevelse!