Lurveleven

Om arrangementet

Musikalsk gourmet av internasjonalt kaliber!

Velkommen til en spesiell og unik konsertserie! I løpet av denne høsten og vinteren vil dere få muligheten til å oppleve flere fine ”uten om det vanlige” opplevelser. En rekke konserter levert av musikere med skyhøyt kunstnerisk nivå hentet fra både Norge og fra langt utover landets genser.

Information in English: https://www.askulturhus.no/article/lurveleven:-a-musical-gourmet-of-international-calibre!/

Lørdag 24. september kl. 18.00 Ås kinoteater

Ensemble of the Golden Bough.

- er en messingkvintett som gir et moderne perspektiv på Londons eldgamle messingsarv og Storbritannias visjonære klassiske og folkemusikktradisjoner.

Kvintetten består av Storbritannias mest karakteristiske og høyt ansette messingmusikere – Christopher Barrett - tuba, Ryan Linham og Sam Kinrade  - trompet, Phillippa Koushk-Jalali - valthorn og Rory Cartmell - trombone.

Når vi først har besøk av så dyktige musikere i Ås, har vi invitert Ås jente- og guttekorps og Nordby skolekorps til et samarbeid med kvintetten. Med samarbeidet håper vi å kunne gi vårt lokale korps et løft via samspill og samvirking. Konserten er derfor 2 delt – en del i samspill med korpset, og en del kun med ensemblet.

Du kan lese mer om Ensemble of the Golden Bough her:  www.ensembleofthegoldenbough.com

 

Lørdag 21. oktober kl. 20.00 Foajéscene

Ensemble Freithoff - I dialog med gamle mestere

I dette programmet presenterer Ensemble Freithoff  sangsyklusen ”Yellow Sands” av Gisle Kverndokk, basert på karakteren Ariel fra Shakespeares Stormen. Syklusen kan høres i dialog med sanger og instrumentalstykker av barokk-komponister som har latt seg inspirere av Shakespeares karakterer.  

Det blir musikk fra Purcells Fairy Queen og The Tempest, samt Shakespeare-sanger av  Robert Johnsen og Thomas Arne.

Ensemble Freithoff er et av Norges mest fremtredende tidlig-musikkensembler og alt fremføres på historiske instrumenter.

Ensemblets medlemmer: Helene Wold og Daniel Sæter (sang), Caroline E. Dahl (blokkfløyter), Kristine Rustad (gambe) og Vegard Lund (lutt).

Du kan lese mer om Ensemble Freithoff her: www.carolineeidstendahl.com/freithoff-ensemble

 

Lørdag 12. november kl. 20.00 Ås kinoteater

Godard/Michel/Cox/Evensen 

Sterk internasjonal kvartett med urpremiere i Ås. Kvartetten har aldri tidligere spilt sammen og er sammensatt helt spesielt til konsertserien Lurveleven.

Kvartetten består av franske avantgarde jazz- og klassisk tubavirtuosen Michel Godard som også spiller forgjengeren til tubaen, et messinginstrument, kjent som Serpent eller slangen. Han er i dag en av de viktigste tubaistene og serpentistene i verden av jazz og improvisert. Michel Godards spill er ekstraordinært på alle måter, en fantastisk teknikk kombinert med den fineste musikalitet tillater ham å gjøre disse tunge instrumentene luftige.

Matthieu Michel er fra Sveits og blir beskrevet som en av Europas fineste stemmer på trompet og flygelhorn. Hans frasering og melodiske teft gjør han til en av Europas mest etterspurte musiker. I over to tiår har hans eksepsjonelle egenskaper som solist hvert til tjeneste for et uberegnelig antall prosjekter.

Anthony Cox er internasjonalt anerkjent bassist, arrangør, komponist og pedagog fra Minnesota med lang erfaring fra å jobbe på tvers av musikalske sjangere. Hans karriere har strukket seg over 30 år og inkluderer en omfattende liste over samarbeid, fremføringer og innspillinger med bemerkelsesverdige artister som Sam Rivers, Joe Lovano, Geri Allen, Kenny Wheeler og Dino Saluzzi for å nevne noen.

Trommeslager, computermusiker og Ås mann Terje Evensen jobber innen improvisert moderne jazzmusikk kombinert med elektroelementer og eksperimenterer alltid i et eventyrland der ulike sjangre krysser hverandre.

Han kan høres på mer enn 50 album, og folket i Peru, Japan, Storbritannia, Tyskland, Italia, Østerrike, Chile, New Zealand og Norge har vært så heldige å høre ham spille live.

 

Lørdag 28. Januar (Ås Jazz)

PeruJazz

PeruJazz er utvilsomt det mest stimulerende bandet som har kommet ut av Peru de siste tiårene. Arbeidet deres med å skape, forske og formidle peruanske rytmer smeltet sammen med moderne jazz har gitt dem prestisje og internasjonal anerkjennelse.

Alle medlemmene i bandet er skapere og pionerer av en ny musikk som på en sammenhengende og innovativ måte integrerer de tradisjonelle musikalske røttene fra kysten, høylandet og jungelen i Peru med mesterlige improvisasjoner.

Perujazz reflekterer på denne måten, et nytt bilde av samtidens Peru: etniske røtter blandet med moderne teknikk - det "primitive" med det sofistikerte.

Tradisjonelle instrumenter som quena, zampoña og cajon kombineres  med en tenorsaks, bass, gitar og trommer. Perujazz tar oss med på en intens reise gjennom Perus mangfoldige landskap med sitt universelle musikalske språk som er tilgjengelig for alle.

Med: Manongo Mujica – Trommer/Perkusjon, Jean Pierre Magnet – Saksofoner, Andrés Prado – Gitarer, Julio Zavala - bass, César ’Pudy’ Ballumbrosio – Perkusjon, fiolin ag Zapateado

Du kan lese mer om Perujazz her: www.perujazz.com

 

Konsertserien er støttet av Kulturrådet