Jubel-konsert med Follofeler og Majorstuen!

Opp med humøret!

Kinofoajeen åpner kl. 18.30

Dørene åpner kl. 19.15

Forestillingen starter kl. 19.30 i Ås kinoteater

Billetter: 200,- (v) 150,- (h/s) 50,- (b)

Grunnet Korona-situasjonen har ikke hele bandet Majorstuen mulighet å stille. Vi er likevel veldig glade for at både Jorun-Marie Kvernberg og Bjørn-Kåre Odde fra Majorstuen er med og spiller sammen med Follofeler

Majorstuen er tilbake på Ås kulturhus sammen med Follofeler med deres livlig tolkning og fremføring av skandinaviske folkemusikk! Follofeler og Majorstuen samarbeidet om konserten Skrible i Ås kulturhus høsten 2019.

Med flagget til topps feirer Majorstuen 20 år sammen som folkemusikalske felekamerater. Leken, formidlingsviljen og nytenkingen har vært bandet sitt varemerke gjennom hele karriere og dette spisser de ytterligere i nyproduksjonen og albumet «JUBEL». Produksjonen framstår som et utropstegn, men det er også et punktum. Bandet har bestemt seg for å runde av ved denne milepælen og de er i sin siste turné sammen som band. Denne kvelden byr på et eksklusivt høve for publikum å oppleve forrykende Majorstuen på scenen – en siste gang!

Med «JUBEL» vil bandet komme tett på publikum, og sjarmere de med sin karakteristiske Majorstuen-stil, med humor, show og tempo, men også kjensleladde musikalske sjatteringer. Fem solister finn i hop og stikk seg fram kvar sin gong, kvar med sitt lynne og temperament. Hvor de er bak neste sving vet de knappest selv!

Majorstuen er:

Jorun Marie Kvernberg - fele

Synnøve S. Bjørset - fele

Tove P. Hagen - fele, cello, bratsj

Bjørn Kåre Odde - fele, bratsj

Anders Löfberg - fele, cello

Ungdomsensemblet  Follofeler er sammensatt av barn og unge fra Follo-kommunene i samarbeid med kulturskolene. De fleste deltakerne spiller i et av regionens strykeorkestre, og får gjennom Follofeler undervisning i folkemusikk samt andre musikksjangere.

Gruppen ble etablert sommeren 2016 etter inspirasjon fra den svenske ungdomsgruppen Dalaviolinisterna. I dag har Follofeler 15 medlemmer i alderen 10 til 19 år. Follofeler ønsker blant annet å fokusere på lokal folkemusikk fra Follo-regionen. I tillegg har ensemblet begynt å koreografere sine konserter. Repertoaret spenner fra klassiske perler via pop-  og filmmusikk til norsk og svensk folkemusikk. Gruppens leder er Elisabet Olhans.

Litt om Follofelers virksomhet og erfaring, og om deltakelse i en rekke arrangementer

Follofeler har blant annet deltatt på: De nordiske samspills-dagene på Fyn i Danmark. NRK:s Sommertoget, hvor Follofeler spilte på perrongen ved Ås stasjon. Follofeler spilte Springdans fra Ås av stasjonsmester og fele-spiller Aksel Depuis som var ansatt ved Ås stasjon for 100 år siden. Barnas verdensdag, og Redd barna-konsert i Ås. I løpet av høsten 2017 ble det gjennomført et omfattende samarbeid med Västanå teaters satsing for barn og unge: Unga Västanå hvor forestillingen Øst for sol, Vest for måne ble fremført  i Lindemannsalen ved Norges musikkhøgskole.  I januar 2018 deltok Follofeler på konsert-arrangementet Hey hey Heyerdal ved Norges musikkhøgskole med initiativtaker Marianne Tomasgård i spissen. Follofeler har i løpet av det siste øvd regelmessig og stilt opp og spilt ved en rekke representasjonsoppdrag, både i Ås, Ski, Oslo, Lillestrøm, Skedsmo og andre steder, spilt på barnas dag i Skedsmo, Gamle Hvams-dagen på Nes i Romerike, Geiteberg folk festival i Tomter og ved Barnas verdenslag i Ås sammen med komponist Frode Fjellheim. Ved Landskappleiken i Trysil i juni 2018 deltok Follofeler med et repertoar bestående av musikk fra vårt geografiske område. Året 2018 ble avsluttet med å spille ved TV2-produksjonen Desembertoner i Oslo domkirke. Follofeler deltok på Landskappleik i Vågå sommer 2019. Follofeler har vært på  inspirasjonsseminar med danser Hallgrim Hansegård og musiker Ragnhild Hemsing. Follofelers holdt sin helt egne nyttårskonsert i januar 2020.