Når vi døde våkner - en ny produksjon fra Ås Musical Club

Sceneteppene hadde akkurat lukket seg etter deres suksess-forestilling The Book of Dreams når produsentene ved Ås Musical Club løftet blikket mot en ny horisont. Nå jobbes det flittig med deres nye produksjon - Når vi døde våkner.

På en eller annen måte fant den travle Harriet Müller-Tyl tid, i løpet av 2019, til å bearbeide manuset til Ibsens siste skuespill om til et musikkspill. Müller-Tyl har komponert 20 pluss affektive musikkverk som gjør at deler av handlingen i det som kan beskrives som Ibsens mest gåtefulle stykke, blir sunget. Musikken, med Ibsens tekst til inspirasjon, er med på å understreke de emosjonelle og psykiske elementene ved stykket.

Med på laget denne gangen har klubben profesjonell skuespilleren Glenn Luijbregts.

Müller-Tyl forklarer: Kulturrådet bevilget oss litt støttemidler og det gjorde det mulig for oss å få med oss en sterk mannlig stemme til å spille hovedrollen Arnold Rubek. Rubek er en verdensbekjent billedhugger som i senere år har mistet gnisten ved livet. Han lurer på om det hele var verdt det – å miste sin kunstneriske sjel mot å sikre seg et komfortabelt liv viet til produksjonen av kunst som gir masse penger, men ikke mening.

Dette blir en unik produksjon og vi gleder oss til å forske på menneskets tilstand ved å dykke mellom linjene i Ibsens tekst. Det blir også en nokså annerledes produksjon enn det vi har gjort hittil, noe som jeg håper folk vil synes er spennende.

Ås Musical Club ønsker dere velkommen til en intim og sterk fortelling om menneskelig intimitet og kunstnerisk samarbeid:

Fredag 20. mars kl. 19.00.

Lørdag 21. mars kl. 14.00

Lørdag 21. mars kl. 19.00

Pris: 300,- (v) 250 (h/s)

Ås kinoteater

Anbefales ikke for barn under 15 år

Med:

Arnold Rubek: Glenn Luijbregts

Maja Rubek: Harriet Müller- Tyl

Irene Satow: Myfanwy K. Moore

Godseier Ulfheim: Trond E. Nielsen

Inspektøren: Dag Bergersen

Diakonissen: Ellen Marie Hvidsten

Vertinnen: Margerthe Hall Christensen

Ensemblet: Filip Ihrsen, Kerry Randem, Anne Kettunen, Per-Åke Rak, Kjersti Lersbryggen Mørk, Monica Holm Jensen, May Britt Kvarstad, Mari Magnus, Bjørn Opem og Tone Buene.

Arrangering og keyboard: Sverre Tollefsen Laupstad

Komponist: Harriet Müller-Tyl