Dette er høydepunktene på Ås Kulturhus våren 2020

Fra Odd Nordstogas viser til Finn Bjelkes finurlige popquiz-spørsmål!

Her kan du kjøpe billetter til vårens arrangementer

– Odd Nordstoga i februar er den åpenbare headlineren for våren. Hans lune viser er populære på Ås, det ser vi i billettsalget, hvor det er revet bort noen hundre billetter allerede, forteller kulturhusleder Myfanwy K. Moore.

Den andre åpenbare headlineren er Finn Bjelke, som tar sin legendariske Pop Quiz ut på Norgesturné i 2020, og kommer til Ås i april.

– Det er utrolig gøy at Finn ville ha Ås kulturhus som et av stoppestedene sine! Han satser på «fulle hus og dårlig form dagen etter», som han sier, og det skal vi nok klare å levere på. Hvis det er én quiz Ås-folket må få med seg neste år, er det denne!

Ny musikkfestival

Allerede i månedsskiftet januar/februar får Ås-folket gleden av å oppleve en helt ny festival: Ås Jazz. Til festivalen kommer blant andre Jan Erik Vold og Arild Andersen, i et sjeldent duoformat der Andersen tonesetter ordene fra Jan Erik Volds omfattende forfatterskap.

I tillegg får tilhørerne på Ås jazz oppleve Harriet Müller-Tyls tolkninger av Ella Fitzgeralds beste låter, Kråkstad Jazz og Big Ås Band viser frem flotte, unge musikere fra Follo og Ås kommunes Jazzetaten leverer kommunale vitser og funky jazz.

– Denne festivalen gleder vi oss enormt til! Vi opplever at det er et stort publikum for gode musikkopplevelser på Ås, og her kan vårt publikum velte seg i dem over to dager med Ås Jazz.

Minneverdige intimkonserter

Publikum kan glede seg til mange store opplevelser i kulturhusets vestibyle. I februar er to spesielt verdt å nevne: Erik Lukashagen kommer til Ås for å fremføre sanger etter diktene av hans Børli. Sveriges kanskje ypperste tekstforfatter Oscar Danielson kommer med sanger om kjærlighet, som fremkaller både latter og tårer.

Ikke minst kommer Tove Bøygard og Tom Roger Aadland til kulturhuset i mars. De to er kjente som musikalske historiefortellere av rang, og Aadland har skrevet en rekke sangtekster for Hellbillies.

– I tillegg kommer det vi kan kalle kulturhusets «faste spalter» Lyttelunsj, som finner sted første fredag i måneden og Åpen mikrofon, hvor en kan oppdage nye lokale talenter eller vise fram egne talenter.

For de små

Også for barn er det mange høydepunkter i vente: Rockebandet Plopp kommer i mars, og de har med seg egenkomponerte låter som «Skumle tøfler» og «Bursdag» etablert seg som Norges tøffeste rocketrio for barn mellom 3 og 10 år. I april kommer forestillingen «Snipp, Snapp, Snute», en fartsfylt og morsom oppsetning med eventyrstoff fra Asbjørnsen og Moe.

– Det er veldig viktig for oss å ha gode kulturopplevelser for de små også, og med disse to forestillingene har vi fått til en fin bredde – de fleste barn vet å sette pris på både morsom rock og spennende eventyr, forteller Moore.

Her kan du kjøpe billetter til vårens arrangementer

18. desember 2019